3/21/14

SPM

Assalamualaikum.

Semalam, 20 Mac merupakan hari yang cukup bersejarah buat diriku. 
Alhamdulillah.

Semalam, ya Allah... idk I was extremely happy and I still am.

Aku tak adalah dapat straight A+ macam budak-budak genius yang lain; tapi sipi-sipi je lah kan. 
I saw myself (and my friends too) on tv last night.
Awkward-nya tengok muka sendiri dalam tv lol. Dah lah jawab soalan interview tu merapu-rapu. Segan.

Tapi, aku sedar... Semua ni duniawi je. 
Bagi yang cemerlang tu, tahniah. Pesan pada diri, semua ni datangnya daripada Allah SWT. Pesan pada diri, ilmu kita tak tinggi. Pesan pada diri, ilmu kita ni tak sampai 0.000000000001% pun daripada satu titis air di lautan-lautan ilmu Allah.

Bagi yang kurang cemerlang tu (atau lebih tepat lagi masyarakat je yang anggap anda tak cemerlang kerana terlalu terikat dengan persepsi bahawa keputusan peperiksaan merupakan penentu kebijaksanaan, padahal anda cemerlang dari sudut lain), jangan risau. Pesan pada diri, bersyukurlah. Pesan pada diri, rezeki ada di mana-mana. Pesan pada diri, jangan berhenti berusaha.

"You can't see effort. All an eye can see is result. Therefore, other people's successes are credited as innate genius or a mere luck," bak kata Chilbong dalam Reply 1994.

Di bawah ni kata-kata dua orang ikon Langit Ilahi; antara sumber inspirasi aku. Bukan idola eh. Sumber inspirasi aku ada banyak. 

Terpaksa screen capture; bila embed post lambat load T^T



I have nothing much to say. Setiap orang ada kisah hidup masing-masing. Walau macam mana pun kisah kita, jangan pernah berhenti bersyukur. And jangan lupa, #PrayForMH370

9 comments:

  1. selamat pagi
    pagi nie lambat singgah
    baru lepas assembly

    ReplyDelete
  2. @Nurzakiah Hanum

    terima kasih singgah

    ReplyDelete
  3. tahniah ecah! huhu.. xsangka pulak ada awak kat tv*xtahu pun mana satu. sipi2 pun kira cemerlang gak kan. . Spm not everything ye dokk

    ReplyDelete
  4. @Aisyah Az

    *tak nak bagitahu keluar kat tv mana* lol

    yup... kira cemerlang cuma tak super cemerlang je.

    and betul tu, spm is not everything. duniawi je u__u

    ReplyDelete
  5. Tahniah Aisya..SPM is just a beginning...Lots more to come..

    ReplyDelete
  6. @Meyd Cotton

    hahahaa thank youuu!
    Kau pun, tahniah jugak :D


    @Hawa Faqihah
    Terima kasih :D

    ReplyDelete