5/25/14

Freebies: Japanese Emoticon Cursors

Assalamualaikum and hellooooo~

Tengah bosan-bosan tadi tiba-tiba terdetik nak buat cursors. Maklumlah, penganggur berjaya lah katakan... Terperap je dalam rumah tsk tsk.

RULES
  • Digalakkan beritahu di ruangan komen atau kreditkan ke blog ni kalau nak ambil.
  • Jangan sesekali redistribute.
  • Jangan sesekali claim them as yours.
  • Jangan sesekali edit semula cursors ni.

/hargailah penat lelah diriku ini/ /lap air mata palsu/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cara nak pasang cursor dekat blog:
  • Pergi ke Edit HTML. Tekan Ctrl + F serentak dan cari code <head>
  • Copy code di bawah. Tekan Ctrl + C serentak untuk copy.
<style type="text/css">
body{ cursor:url(URL CURSOR), auto;}
</style>
  • Paste code tadi di bawah code <head>
  • Tukar URL CURSOR tu dengan URL yang dah di-copy tadi.

Ppyong~~

9 comments:

  1. cutenya ai-chan punya cursor ! hazy nak buat, tapi windows 8 x support photoshop. so terpaksa padamkan niat . heee

    ReplyDelete
  2. Creative sungguh pastu rajin pulak buat semua ni.. huhuuu :D

    Salam Kenal :D - http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-8-buckingham.html

    ReplyDelete
  3. salam..
    tahniah kerana terpilih sebagai salah seorang pemenang GA dianarashid.com..sila hubungi penaja untuk tuntutan hadiah(jika belum)...

    ReplyDelete