11/29/15

Pobling Sonic Pore Cleanser?

Assalamualaikum.

Annyeong haseyo~
/coughs/ Susah sikit kalau jenis yang mudah terpengaruh dengan cara orang Korea jaga kulit ni wuu wuu. Tahun lepas pernah tertengok Roommate Season 2. Ada satu episod bila Youngji KARA cuci muka dia guna satu alat Doraemon. Katanya kalau cuci guna benda tu lagi bersih. Hati ini meronta-ronta menginginkannya.

Then, tahun ni, aku baru kenal dengan makeup artist kepada CL 2NE1, PONY! Tengah scroll Instagram punya Explore posts, terklik gambar dia sebab curious sangat siapalah perempuan ni mengapa begitu cantik meh. Then, tertengok pulak videos dekat Youtube channel dia. Rupa-rupanya dia makeup guru. Rasa macam nak upah dia untuk makeup-kan iolls kalau kahwin ke apa ke sebab dia makeup lawaaaaa ♥ Ada satu video ni dia promote alat cuci muka jugak.

Propelled by my gewdik-ness, teringin nak alat yang lebih kurang macam tu. Pembersih pori, tak kisahlah jenama apa. Aku buat keputusan untuk beli yang fake (tiruan) punya since nak cuba saja-saja. Kalau beli yang original pun macamlah rajin guna puii puii.

Aku telah membeli Pobling Sonic Pore Cleanser secara online dengan harga RM9.90 (harga promo). Harga sebenar online shopping mall tu jual tak sampai RM15 pun. Sangat mughah uolls. Nama pun tiruan kan. Sesaje je nak try. Mana tahu kalau best boleh beli yang original pulak walaupun takkan terjadi kerana perangai hangat-hangat najis ayam sudah sebati dengan diriku.

Pobling Sonic Pore Cleanser.
Alat ni hanya memerlukan satu AAA battery.

I didn't expect much since it's not even an original one. Agak terkezut sebab dah hampir 6 bulan guna tapi masih bertahan. Memang rasa muka lagi bersih pun lepas cuci, as claimed. I love it hahaha.

  1. Deep cleanses without irritation.
  2. Reaches deep into pores when regular cleansing cannot reach.
  3. Removes make up and impurities better.
  4. Removes dead skin to allow your skincare to work better.
  5. Removes dead skin that causes dull and darkened complexion.
  6. Clarifies the skin so that complexion appears fairer and smoother.
  7. Removes impurities that clogged up the pores.
  8. Shrinks pores for a smoother looking complexion.
  9. Make up like BB cream or foundation spreads on more easily, and looks more natural with dead skin and impurities removed. 

Setelah mengkaji dengan menggunakan bantuan Google, memang banyak online shop yang jual dengan harga RM40-RM50 for the fake ones. Kalau yang original RM100++. 

Ada yang tiruan punya, dia punya vibration kuat sangat sampai boleh berlaku iritasi pada kulit; even bunyi pun kuat. Tapi aku punya ni tak. Ada jugak jenis tiruan yang berus dia super duper kembang, tapi aku punya tak lol. Kiranya beli lain tempat, kekurangan untuk yang tiruan punya pun lain-lain.

Berus apabila masih basah.

Soft micro fine brushes. Yang original punya mesti lagi halus kot.

The original one sepatutnya ada serial number.

Actually banyak lagi alat macam ni. Macam-macam jenama ada. Kalau mampu, belilah yang original ya~ 

Ok pai pai.

10 comments:

  1. dah lama nak benda ni! >< haritu ade jumpa kat butik2 vendor, dlm rm40. kawan saya kata guna benda ni best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best pun hahaha kalau ori lagi best kot

      Delete
  2. murah la sis beli... beli kat mana sis?

    ReplyDelete
  3. I have one too tapi bukan yang macam ni la. Beli yang cikai-cikai je dulu sebab tak tahu nak pakai betul-betul ke tak. Tapi, sampai sekarang ni tak pakai-pakai lagi. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun beli cikai sebab kalau beli ori pun saya takkan pakai selalu. benda ni kalau time busy jangan haraplah ada masa nak guna T__T

      Delete
  4. huhuhu qila tak suka benda alah ni tak puas haahah last last tonyoh guna tangan gak hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaaa kannn. my problem is... i bukan setakat guna tangan, guna kuku jugak huhuu kesian muka iolls. at least benda ni tak seganas diri ini lololl.

      Delete
  5. dah guna. x pasti fake ke x. tp memg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. katanya kalau ada serial no. kat bawah benda tu confirm ori hmm

      Delete