12/10/15

10 soalan temu bual akhbar untuk Aisyasakura

Assalamualaikum.

Cik Liyana telahpun mengajukan selonggok soalan kepada tuan blog ini. Let's check it out!

1. Asal mana? Cuba cerita sikit apa yang boleh anda banggakan tentang negeri anda.
Asal, Selangor. Orang Selangor SWAGG yoooo~ Dekat Selangor pun ada tanam padi. Saya sungguh bangga. *sengih sehingga menampakkan gigi yang ada kulit cili terselit*

2. Benda apa yang anda terlalu addict?
k-ent., online shopping, coklat mahal dan berjenama.

3. Apa pandangan anda terhadap manusia yang judgemental?
Sesungguhnya saya memandang manusia yang judgemental dengan pandangan sedih. Semoga mereka berubah. Aamiiin...

4. Agaknya siapa yang anda akan jadi in the next 15 years? Ceritakan kehidupan yang anda boleh bayangkan.
Dr. Aisyah. InsyaaAllah. Maybe a wife and a mother of two. I don't even know whether I'd still be alive when the time comes.
Busy, jarang jumpa family, kalau orang call tak angkat, tak cukup makan, berat turun (paling anticipate), eyebag berkilo-kilo and... lagi dekat dengan Pencipta (hopefully).

5. Ceritakan tempat yang anda idamkan tapi tak pernah ada kesempatan lagi.
Kesempatan apa? Kesempatan untuk ke sana ke? Sementara masih remaja muda teringin nak melancong kat Korea dan Jepun. Sebelum mati nak ke Mekah.

6. Cerita kanak-kanak yang tak boleh dilupakan.
Banyak. Digimon, Anak-anak Sidek, Kampung Boy... tapi paling tak boleh lupa Cardcaptor Sakura of course~

7. Pujian yang anda selalu harapkan dari orang. hahaha
Semua pujian yang berkaitan dengan kebolehan dan fizikal? pfftt.

8. Satu ayat untuk kawan yang 'makan' kawan.
"Nasi lemak, sate, laksa semua ada, kenapa nak makan kawan?"

9. Satu perkataan yang mencerminkan diri anda.

10. Cliche ; pendapat jujur tentang blog ' The Talking Diary ' liyana ni . huhuhuhu
Tulisan kat blog warna cair sangat mungkin? Maaf sebab mata saya tak elok sangat T__T

Done! soalan temu bual akhbar lah sangat =..= hewhew. Takpe kot kalau tak tag orang lain.
Ok pai pai~

24 comments:

  1. I love Cardcaptor Sakura too! :)

    Jom pergi Korea sama-sama. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah yeah ccs ftw!!

      jommm! nak pergi sangat T__T

      Delete
    2. Samalah! Nak pergi sangat-sangat. Tapi, tak tahulah bila nak ada rezeki jejak Korea sana.

      Delete
    3. Saya pun menunggu je rezeki datang bergolek. Pergi sekejap pun jadilah... tapi takut parents tak kasi. hmm

      Delete
  2. haha sameee addict online shopping. tapi duitnya.... T__T haihhh lumrah lumrah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... sayang duit tapi takleh tahan tengok barang comey2 T__T

      Delete
  3. As slm..blogwalking dr Segmen Bersama Dunia Cik Akak :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Aisya,

    Relax jer Aisya beri jawapan.. Sempoi. ;-)

    ReplyDelete
  5. Hahaha.....kita berangan jap...orang akhbar soal macam tu

    ReplyDelete
  6. Blogwalking sini dari Segmen Tinggalkan URL bersama Dunia Cik Akak :)

    http://syaza-applemints.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. Hahahah, lepas ni takyah beli dah baju online :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. walau apa pun saya tetap tidak serik untuk shopping online :-P

      Delete
  8. orang selangor jugak ? huhu *sep sikit* yang tulisan color tu pun i rasa benda yang sama tapi malaih nak cari kod warnanya tu . kehkeh . thankyouverymuch for answering :D


    The Talking Diary

    ReplyDelete