December 14, 2015

Book review: MUHARIKAH The Comics

Assalamualaikum.

Hari ni nak kongsi mengenai satu buku; adunan penulisan dan komik.

MUHARIKAH The Comics
Penulis: Muharikah
Pelukis: King Shu
Harga: RM9.90
Buku ni tak tebal. Ringan dan comel gitu. Sesuai untuk anak-anak muda. Bahasa  santai, content tak heavy, komik pun comel~ Mengisahkan tujuan hidup, cita-cita, dakwah, kebangkitan selepas kegagalan, dan... ok itu je kut yang mampu ingat?

Bahagian belakang buku

Komen:
  • Suka sebab watak utama komik dia bernama Aisyah; seorang doktor. Eh eh samalah. Adakah ini suratan atau kebetulan? (tetiba)
  • Suka sebab banyak potongan ayat Al-Quran, Hadis, Islamic quotes. Agak banyak yang macam baru first time dengar. Ilmu ni! Bolehlah nak tampal sticker book mark warna-warni lepas ni (kalau rajin)
  • Komik coooooomeeeeeeeeeeeel~~~ ♥
  • Ayat tak berbelit. Scan laju-laju sekali harung pun boleh lekat di hati. Kalau nak lagi lekat bacalah slow-slow dengan penuh penghayatan.
  • Menaikkan semangat dan motivasi. Anak-anak muda, buku ini untuk anda.
  • Relatable dengan hidup.

Sneak peek

Intai-intai deko.

Part ni lucu + comel je.

Siapa yang hobi dia bukan membaca, disarankan untuk membacanya (?) hahaha. Kalau yang jenis ulat buku memang tak puas sebab rasa nipis sangat. Sekejap je khatam.

15 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Alahai comel je komik nie...
    Cik akak dah lama tak baca komik nie...

    ReplyDelete
  3. Buku ni pun masuk list buku yang akak nak beli kalau akak balik Malaysia nanti.

    ReplyDelete
  4. Lya lyn juga komik mcm ni tpi x la slalu...thnks sudi myingah blog sy.done follow cne

    ReplyDelete
  5. saya suka buku mcm ni.. brpe m/s? xpuas kalau nipis.. huhu

    ReplyDelete
  6. Teringin sangat nak menulis buku mcm ni.. Tapi macam tak mampu jekkk

    ReplyDelete