12/14/15

Book review: MUHARIKAH The Comics

Assalamualaikum.

Hari ni nak kongsi mengenai satu buku; adunan penulisan dan komik.

MUHARIKAH The Comics
Penulis: Muharikah
Pelukis: King Shu
Harga: RM9.90
Buku ni tak tebal. Ringan dan comel gitu. Sesuai untuk anak-anak muda. Bahasa  santai, content tak heavy, komik pun comel~ Mengisahkan tujuan hidup, cita-cita, dakwah, kebangkitan selepas kegagalan, dan... ok itu je kut yang mampu ingat?

Bahagian belakang buku

Komen:
  • Suka sebab watak utama komik dia bernama Aisyah; seorang doktor. Eh eh samalah. Adakah ini suratan atau kebetulan? (tetiba)
  • Suka sebab banyak potongan ayat Al-Quran, Hadis, Islamic quotes. Agak banyak yang macam baru first time dengar. Ilmu ni! Bolehlah nak tampal sticker book mark warna-warni lepas ni (kalau rajin)
  • Komik coooooomeeeeeeeeeeeel~~~ ♥
  • Ayat tak berbelit. Scan laju-laju sekali harung pun boleh lekat di hati. Kalau nak lagi lekat bacalah slow-slow dengan penuh penghayatan.
  • Menaikkan semangat dan motivasi. Anak-anak muda, buku ini untuk anda.
  • Relatable dengan hidup.

Sneak peek

Intai-intai deko.

Part ni lucu + comel je.

Siapa yang hobi dia bukan membaca, disarankan untuk membacanya (?) hahaha. Kalau yang jenis ulat buku memang tak puas sebab rasa nipis sangat. Sekejap je khatam.

15 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Alahai comel je komik nie...
    Cik akak dah lama tak baca komik nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun dah lama jugak tak baca sebelum ni~~~

      Delete
  3. Buku ni pun masuk list buku yang akak nak beli kalau akak balik Malaysia nanti.

    ReplyDelete
  4. Lya lyn juga komik mcm ni tpi x la slalu...thnks sudi myingah blog sy.done follow cne

    ReplyDelete
  5. saya suka buku mcm ni.. brpe m/s? xpuas kalau nipis.. huhu

    ReplyDelete
  6. Teringin sangat nak menulis buku mcm ni.. Tapi macam tak mampu jekkk

    ReplyDelete