12/10/15

Painting practice

Assalamualaikum.

So hari-hari bukak pintu kabinet buku, rasa kecian pulak dekat Daler Rowney 12ml Simply Gouache Set iolls. Kecian dia dipinggirkan kerana tuannya begitu malas hendak melukis. Disebabkan banyak masa terluang, terus capai brushes, palette, gouache set dan mulakan misi.

WIP; work in progress

Pernah try portrait painting jugak dulu, dalam entry ni. So this one is my second attempt of portrait painting. I think it's better than the previous one (pssttt ye tahu rambut tak jadi sobs). A million thanks to my best friend, Mid (nama glamour) sebab belanja iolls kertas. Betullah dia cakap, kertas 200 gsm tak tembus kalau guna water colour hohoho I'll use them well ♥

Pandang apa tu cik abang~

Fan art of: 김석진 Papillon (나비)
Duration: approximately 5 hours
Materials:  Daler Rowney 12ml Simply Gouache Set, Shamal A4 paper (200 gsm), Unicorn 251 Wooden Handle Nylon Brush Set + some cheap brushes.

Keesokan harinya try lukis pemandangan pulak. Nak bandingkan antara portrait dengan scenery mana lagi senang. I think portrait lagi senang sebab scenery banyak sangat details and selalu fail part colour blending TT____TT Dua-dua susah sebenarnya. Berjam-jam nak siapkan.

Title: ''Standing still"
Duration: approximately 6 hours
Material:  Daler Rowney 12ml Simply Gouache Set, Shamal A4 paper (200 gsm), Unicorn 251 Wooden Handle Nylon Brush Set + some cheap brushes.
Caption: HAHAHA at least I tried ㅠㅠ

24 comments:

  1. both drawing pun cantik tapi kalau kena pilih .. portrait la..:)

    ReplyDelete
  2. Standing Still tu lawaaaaaaa. seriously !

    ReplyDelete
  3. Allah, jeles!

    Keep it up dear, memang jeles!

    ReplyDelete
  4. Wehh heyyy gila lah! Tak pernah terfikir nak letak colour hijau dekat rambut and still looks fine :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak jimatkan warna hitam. warna hitam selalu sangat guna >.<

      Delete
  5. Masya allah pandainya lukis... :)

    ReplyDelete
  6. Cantiknya! Jealous tau...hahaha...saya pernahlah cuba nak buat tona kat lukisan tapi akhirnya warna dia tercampur... :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya campur je warna kalau nak buat tona :3

      Delete
  7. Semua pun cantik! Cemburu je tengok.

    ReplyDelete
  8. wahhh berbakat hebat., kipidap ;)

    ReplyDelete
  9. Nak tgk lukisan2 lagi.. Ada insta tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada insta personal je. insta artwork belum ada >.<

      Delete
  10. cantiknye sis, memang berbakat :)

    Jemput singgah teratak wanza :)

    http://wzalehawismail.blogspot.my/

    ReplyDelete
  11. cantik,,, wahhh 김석진! Akk ni mnat kpop errk??
    Plus the arts are really beautiful!!

    ReplyDelete