1/7/16

Book review: Momen2 Matluthfi

Author : Matluthfi
Price: RM 25.00 SM/RM 28.00 SS

Hari tu sempat beli buku ni dekat MPH NU Sentral. Terus melangkah ke bahagian Weekly Best Seller menurut gerak hati hahaha rupanya dekat pintu gerbang utama MPH tu melambak buku ni tersusun rapi. Wow impressive.

Belakang buku pun dah panjang macam karangan.

Ya, memang tulisan Matluthfi kali ni lebih panjang dan kena banyak ilmu untuk faham. Sebab tu lah membaca jambatan ilmu ye kawan-kawan. Footnotes yang disediakan untuk perkataan yang jarang didengar kadang-kadang ada unsur komedi (?)

Tajuk Drink and Order tu favourite.


Kalau setakat tengok bahagian kandungan buku ni mesti tak boleh nak imagine cerita tu pasal apa. Tapi banyak kisah-kisah menarik yang ada dalam ni yang boleh membuka minda kita. Bagi aku cara penyampaian dia unik sebab ada style sendiri; bahasa Kedah apa semua.

Lagipun aku suka baca pengalaman orang and pendapat orang, so bolehlah mengaktifkan sel-sel otak untuk berhubung.

Ada satu part pasal menyamar jadi hantu tu berguling-guling (baca: berdekah-dekah) aku ketawa. Hohoho.


Dan... oh, tulisan-tulisan kali ni juga lebih sentap tapi takdelah sentap sangat. Kalau yang jenis suka baca pengalaman orang dan tengok cara orang view sesuatu perkara, buku ni tak rugi untuk dibeli :-) 

Muka surat terakhir. Wuuu best.

18 comments:

  1. Teringin nak beli buku ni tapi tak jumpa lagi. Hari tu pergi Borders tak nampak pun buku ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang saya pergi Borders tapi kat MPH memang melambak

      Delete
  2. Menarik betul buku ni nak kena beli beli juga ni..^^ TQ Aisya for review

    ReplyDelete
  3. aaa bestnya huhu nnt qila nk grab inshaallah kalu jumpa hehe thanks! <3

    ReplyDelete
  4. wuhuuu.. ain pon tak baca lagi ni ..

    ReplyDelete
  5. Tahniah! Anda merupakan pemenang Australia's Souvenirs Giveaway by Siti Yang Menaip dan SalbiahM. Sila emailkan nama dan alamat ke salbiahm85@gmail.com untuk urusan pengeposan hadiah. Seandainya tiada respon sehingga 18/1/2015, hadiah akan diberi kepada pemenang lain, juga melalui cabutan random.org.

    ReplyDelete
  6. Gonna get this one after this! Matluthfi's book is the best! :)

    ReplyDelete
  7. baca ayat kat blakang pon huda dapat rasa buku ni best. adore la matlutfi. insyallah ada rezeki huda akan beli :D

    ReplyDelete
  8. Hello!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  9. buku yang first pun xbeli2 lagi ni.. hahaha... mat memang lawak, tapi lawak dia ada isi.

    ReplyDelete
  10. Topup RM5 (2 Pemenang) by Masita Eyta (DM di Insta)

    Tahniah

    42. http://aisyasakura.blogspot.my/2016/01/giveaway-welcome-2016-by-aku-bukan.html

    sila tinggal kan details di masitaeyta@gmail.com

    menggunakan to up apa maxis /digi or celcom ya

    Thanks:)

    ReplyDelete