10/6/16

Happy birthday to me!

Assalamualaikum dan hai semuaaaa.

Serious busy sangat life sekarang sampai rasa macam tak nak update blog. Banyak lagi komitmen lain. Tapi hari ni birthday iolls so rajinkan diri tetiba ahhaha.


Kita suka take for granted little things in life macam, dapat parents yang baik, dapat kawan yang memahami, dapat makan tiap tiap hari, dan sebagainya.

“Sangat sedikit sekali di antara hamba-Ku yang mau bersyukur.” (QS. Saba’: 13).

So sebelum tidur pukul 2 pagi enam oktober, aku susah nak lelap maybe sebab happy sangat. Seingat aku, tiap tiap kali birthday aku je, aku mesti sedih, tak pun nangis. Tapi hari ni Allah bagi nikmat kegembiraan walaupun hakikatnya tiada yang kekal, aku bersyukur sangat sangat.

My reasons to be happy:

  • Aku join theatre buat pertama kalinya dalam hidup. Dari kecik teringin nak berlakon, hahaha rasa macam dream comes true birthday yang ke 20 dapat rasa debut stage? (poyo)
  • Kawan kawan baru nyanyi lagu happy birthday untuk aku walaupun aku yang buat muka tak malu pergi cakap, "eh by the way esok birthday saya." Perkara tersebut berlaku kerana kebetulan ada orang belanja kek.
  • Balik bilik pada jam 12.30 malam, kena serangan bedak dan belon daripada roommates. Contohilah mereka ya, gunalah bedak instead of tepung. Tidaklah membazir makanan dan birthday girl juga akan berbau harum sejurus selepas itu.
  • Tahun lepas dalam diary aku, aku catat, "nak ucap thanks dekat my mom pada hari ulangtahun kelahiran aku", dan mission accomplished.
  • Dapat hadiah warna pink? Ustaz aku pernah cakap, "Hadiyyah can melt someone's heart."

 

 
Inilah yang terjadi apabila iolls begitu obses terhadap warna pink.


Maaf gambar tak berkualiti. Guna kamera phone je, nak cepat. 
Terima kasih buat yang mengirim doa, terima kasih daun keladi kepada yang wish.
Ada rezeki, kita jumpa lagi :)

26 comments:

  1. Happy Birthday! SR pulak sedang menghitung hari nak mencapai umur 21. Hehe 😊

    ReplyDelete
  2. Selamat hari jadi, semoga dipanjangkan usia dan semoga sentiasa dibawah dilindungan Allah swt :)

    ReplyDelete
  3. sanah helwah, may Allah ease everything for you :)

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir aisya! dah 20 tahun dah awak ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat sungguh masa berlalu. masa first time kenal akak baru 13 tahun masa tu.
      hehe terima kasih!

      Delete
  5. happy birthday dear! all the good wishes for ya 🎈❤

    ReplyDelete
  6. Happy birthday Aisya :)
    Semoga menjadi anak yang solehah kepada mak ayah, diberkati dan sentiasa di bawah rahmat Allah SWT :)
    Bestnya dapat hadiah ! Hehehe

    ReplyDelete
  7. Happy belatedddddd. May Him bless alwaysss ;)

    ReplyDelete
  8. so luckyyyy dpt kengkawan cmtu. teringat pula tahun lepas kawan2 buat surprise kt saya, sampai menangis tau tak, haha!
    rasa seronok bila org hargai kita kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yasss you're lucky too <3 bukan semua orang dapat kawan kawan yang baik kan

      Delete
  9. Aw, Happy Belated Birthday Aisya! So happy for youuuu. Moga bahagia dan bersyukur selalu <3

    ReplyDelete
  10. may ALLAH bless you dik...
    pink lover detected lagi.. ღツ

    ReplyDelete