12/30/16

Mini photobook from Photobook Malaysia

Assalamualaikum. Hai. 

Dulu pernah buat entry pasal Hermo punya free gift, dan salah satu gift-nya ialah coupon untuk tebus free 6inchxinch photobook dekat Photobook Malaysia. Actually dia bagi pilihan sama ada nak photo prints atau photobook tapi aku pilih photobook. 

Yang sedihnya... postage kena tanggung sendiri hakhak. Tapi amat berbaloi tebus sebab harga photobook ni RM79 tapi sebab coupon dapatlah free. Kalau tak silap haritu aku subscribe dia punya news kat email pun dia kasi code untuk tebus free jugak. Sesape yang berminat boleh subscribe sekarang dekat Photobook Malaysia (ini bukan sponsored).

Meh sini iolls reveal hasilnya! Jeng jeng jeng!

Ini sampul photobook tu.

 
Bahagian depan dan belakang photobook aku pilih gambar ni. Gambar diambil di Cameron Highlands menggunakan phone. Diedit menggunakan Vscocam. Dia punya printing quality sangat daebak hokay! Sangat lawa kalau tengok depan-depan!

 
Lagi gambar di Cameron Highlands huhuhu.

 

 
Banyak gambar dekat Cameron Highlands dengan gambar yang pernah aku lukis je pun. Maklumlah kalau buat photobook gambar sendiri tak sanggup nak nengoknye.

Haruslah meletakkan karya anda.

This is my fav page out of all. Aku hantar lukisan Korea tu dekat KBS World punya contest pastu dapat no. 6 daripada beribu-ribu contestants *sobs* bangga jap.


This photobook turned out amazing. Kualiti kertas dengan printing dia memang terbaiklah (tapi kena tengok depan-depan dengan mata sendiri). Hohoho kbai tu je. Peace yo!

24 comments:

  1. Lawa semua foto foto ni, awk guna phone apa ambil foto ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. foto yang mana eh? foto yang dalam photobook tu ambil guna phone LG Nexus 4.
      Kalau foto yang upload dekat entry ni ambil guna iPad.

      Delete
  2. saya pun ada beli hermo n dia bagi kupon photobook tu. tapi tak reti nak guna pastu last2 expired huaaaaaaaa menyesalnya :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kalau subscribe je pun dah boleh dapat free jugak :D

      Delete
  3. wahhh teringin jugak nak buat photobook macam nie hasil gambar yg diambil sendiri :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mcm bv ni lagilah banyak gambar lawooo

      Delete
  4. happy new year, moga azam 2017 tercapai dgn melupakan azam 2016.

    ReplyDelete
    Replies
    1. azam 2016 tak bisa dilupakan kerana azam yang sama dikitar semula

      Delete
  5. sy pun ada gak buat photobook ni. tapi beli dari lazada lah rm3 je kalau tak silap. btw lawa gila gambar tu >.<

    ReplyDelete
  6. I can see the quality judging by the shining paper but kena buat sendiri to make sure just good it is. It's great to have your own photobook fills with your own photos. Maybe I should give it a try. Btw I loveeee your blog.

    ReplyDelete
  7. menariknya

    super nice paintin dear..cantik sesangat..u deserved that win!

    ReplyDelete
  8. wow lawanyaaaa... kalau utk kaki art ni elok beli. utk abdikan kenangan gituw

    ReplyDelete
  9. walaweiii congrats dapat no 6 !!! im so proud of you twin hehe

    ReplyDelete
  10. cntiknya semua... gambar sume cantik2 and fix.. :D

    ReplyDelete
  11. Siyesly lawa. Tahniah menang yg kbs tu. lukisan awk mmg superb. hihi

    ReplyDelete