2/29/16

Retro Fashion Trends

It’s no secret that retro fashion 70’s inspired clothing is now one of the major trends for the season fall and winter 2015. Almost everyone is doing from Tommy Hilfiger to Tory Burch and Rebecca Taylor! Yes, not to mention among other world’s top fashion brands too.


However, pulling the retro style off without you end up looking like wearing a Halloween costume can be more than tricky. The latest fall and winter 2015 collection seen it touches on the decade in a more modern way with gorgeous looks featuring ribbed turtlenecks, stylish flared monochrome pantsuits and lots more!


We also have been given the chance to look at Louis Vuitton’s Spring/Summer 2015 campaign before on its creative director’s Instagram account, Nicolas Ghesquiere. We got to see Jennifer Connely, Jean Campbell and Freja Beha Erichsen posing in retro 60s-inspired collection. The brilliant latest campaign was shot by living legends Annie Leibovitz, Juergen Teller and Bruce Weber.

Need inspirations on how to pull of retro fashion style? Try to check on model Lily Aldridge as she channels a retro rock goddess in her newest spread for S Moda. With the makeup done, shaggy bangs and cat-eye liner, she poses in some of this season’s best retro-inspired fashion pieces from top brands like Versace and Gucci. 


There is a cute and easy way to do the retro 70s style. Upgrade your weekend look by layering a furry jacket over a lace-up top. This is the perfect pair for a retro-inspired weekend outfit. Finish the style off with a pair of jeans and black ankle boots.

2/27/16

Cara naikkan semangat belajar

Assalamualaikum ebelibadi.

Entah kenapa semester kali ni macam tak semangat sangat nak belajar. Sobs. Padahal selalu je jeling buku cuma keikhlasonnnnn (dan keberkatonnn mungkin?) tu tak ada. Tak caya sila tanya roommate iolls. Tidur masa lecture tu opkos lah kan. Itu sememangnya tradisi iolls sejak di bangku sekolah lagi. Aigoo bila lah nak insaf niiiiiiiiiii.

Anyway salah satu cara yang agak membantu untuk naikkan semangat belajar dalam diri makhluk Tuhan bernama Aisya(h) ialah..... tampal motivational quotes dekat dengan meja study. Kebanyakan quotes yang aku tampal datangnya daripada kdramas actually kui kui tapi boleh membantu. Sikitlah. SIKIT.


Board yang disediakan di hostel tidak cukup untuk menampung helaian-helaian kertas yang ingin kutampal sobs sobs. Ramai suka bagi bookmark yang ada kata-kata Islamik jugak tapi tak muat nak tepek semua. Nak tepek nota lagilah tak dapekk.

Sorrylah agak lionel messy

Kawan aku cakap quotes ni biasanya bila kita baca for the first time je yang bagi impak, kali kedua baca dan seterusnya tu dah takde 'feeling'. Bila difikirkan balik memang betul pun. Oleh sebab itu, aku decide untuk tampal ayat-ayat yang buat aku rasa terkesan. Buat masa sekarang ni, yang ni:

Aku terjumpa ni dekat Twitter. Menurut keterangan penghapload, benda ni ditampal di salah sebuah library di Korea. Buat masa sekarang ayat-ayat dia nilah yang bagi motivasi untuk aku belek buku mwhahaha especially ayat last sekali tu. LOL.

"One more hour of study, you will have a better husband."

See? Aku siap print and tampal kat board lagi. Pastu baca ayat yang last sekali tu ulang-ulang lol jk jk XD

2/12/16

My first purchase from Hermo.my!

Assalamualaikum and hiiiii.

I've always wanted to shop on Hermo.my hewhewhew I'm so happy when I finally did it. I had to control my nafs (yesss most girls memang gila shopping) which is so........ difficult.

So I bought only one skin care product (see? I managed to control my shopping nafs hoho); from SKINFOOD. Many beauty gurus on Youtube recommended this product so I decided to try it out. My sister and I bergabung meletops so dapatlah free shipping sebab purchase two items. 

psssttt the box isn't that big actually.

It comes with an air pack to protect the items. Bubble wrap isn't enough, I guess.

I think the service is good (?) Barang sampai dalam masa tiga hari and you can choose nak guna servis Poslaju ke, GDex ke, etc

SKINFOOD Black Sugar Mask Wash Off


Dengar cerita SKINFOOD is getting popular sekarang. I never knew it has existed since 1957. So... dah pernah try guna and I love it. Memang tengah cari good exfoliator pun and then I came across this product. Bau dia macam bau detergent (?) lol.


Kena tambah air sikit masa nak apply.

Etude House Surprise Essence Concealer

Concealer ni adik iolls punya. Tapi sibuk nak try jugak. I think it's the cheapest concealer available on the website (?) Oh thanks for the discount.


Both items ada discount + free shipping + coupon code sempena CNY = LOVE! The only thing that I hate is GST lol.....

Note to self: Start saving............................... ok?

2/5/16

Dapat barang free dengan menjawab survey

Assalamualaikum.

Rasa bersalah pulak dekat family sebab sejak dua menjak ni banyak sangat barang pos sampai. Dah lah aku takde kat rumah. Barang menang giveaway pun ya, barang menang contest pun ya, barang free pun ya, online shopping pun ya.... Ohoh Aisya dan online shopping berpisah tiada =.= 

Hari tu balik rumah tetiba ada dapat parcel yang mengandungi sekotak Rexona. Ini semua pastinya angkara Woop.my. Pernah redeem dua barang je sebelum ni; Line T-shirt dan seketul Rexona roll-on deodorant, tetiba dapat lagi sekotak.

Rexona Men pun
 ada. Tetiba aku jadi kakak yang pemurah setelah mendermakannya kepada adik.

Line T-shirt tu sempena Hari Raya sebenarnya. Tak pasal-pasal watak Line dipakaikan songkok dan shawl Neelofa. Suami isteri barangkali?

Nak barang free jugak? Boleh lah sign up dekat Woop.my dan jawab survey. Points yang terkumpul boleh digunakan untuk tebus hadiah. Ada macam-macam barang yang boleh ditebus termasuklah Softlan, Rexona, T-Shirt, earphone, speaker, collagen, voucher AEON,... sabun basuh pinggan pun ada taw tanjat boboi - tapi semuanya bergantung kepada stok lah.

Disebabkan aku rajin buat Mission, banyaklah points yang aku dapat. Hohoho pasni boleh tebus macam-macam lagi yeheyyy.