3/21/17

Agenda cuti yang lalu | Painting + Baking!

Assalamualaikum dan hai semua.

*a gift to my friend.jpg*

Sekarang ni rakan-rakan course lain semua tengah cuti midsem uhukz tapi iolls di sini baru memulakan sesi pembelajaran yang baru. Naik cuti ni kena hadap Microbiology (psssttt I'll try to love you bebeh). Come on Aisya, cuti seminggu dah habis dah, move on please!

By the way haritu naik bas dari Putrajaya ke Kuantan (balik kampus walaoweh) berbahagia seketika sebab dapat diskaun 10% lepas guna promo code. Siapa yang selalu naik bas tu boleh try guna CatchThatBus okay? Iolls memang selalu beli online kat situ je.


Biasa kalau cuti selalu buat to-do-list kengkonon nak achieve semua goals sepanjang cuti. Pastu nanti dah naik cuti takdelah menyesal sangat. Even cuti kali ni kira dapatlah jugak achieve semua (kecuali habiskan Diagnosis Apokalips masih belum ugh), aku masih... rasa... sendu... Like seriously so many things happened for the past "semester" so I need a longer break T^T

Berikut adalah to-do-list cuti "semester" yang lalu.

  • Update blog
  • Habiskan novel Tunas by Hlovate dan Diagnosis Apokalips
  • Mohon Kad Debit Bank Rakyat
  • Buat kek
  • Siapkan tempahan lukisan potret
  • Siapkan potret hadiah untuk kawan
  • .... selebihnya ada rahsia. Wuwuwu mana boleh bagitau uolls.

Kek tanpa telur mahupun butter sebagai kudap-kudapan di asrama. Freshly baked by Aisya. Yang penting kurang gula lol.

End product yang quite satisfying walaupun penat. Spent almost 15 hours... or more?

I was too lazy to add more shading(s) so I stopped here. I put more effort only if they pay me ahaks.

Actually I learnt something masa siapkan tempahan kali ni. First, it's really difficult to draw kalau gambar reference yang diberi tu tak HD ataupun muka tu kecik sampai kena zoom. Easier kalau gambar reference tu gambar selfie. Second, it's difficult kalau muka orang yang nak dilukis tu iolls tak pernah jumpa. Third, it's difficult untuk gabung dua gambar reference yang berasingan ke dalam satu kertas lukisan. I messed up!!!

Gambar orang belah kiri tu nampak pelik gilos. So kena lukis balik wuwuwuwu cedih iolls.

Pastu bila lukis balik takut nak tambah shading lagi; yelah takut messed up lagi. Orang yang tempah tu kata okay so okaylah I stopped there.

PROMO potret RM10 masih berjalan uolls! Sampai 31 Mac sahaja... Lepas 31 Mac akan kembali kepada harga asal. Boleh contact kalau berminat okay?

Tataaaa~

10 comments:

  1. Waaahhhhh... Nak cari gambar lah, nak tempah. 😘💕

    ReplyDelete
  2. wuuuu lawa lawa belaka. still lagi ambil tempahan ye. semoga murah rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye masih ambil tempahan :P terima kasih jadi pelanggan pertama saya hari tu >,<

      Delete
  3. lawaaa...sgt2 talented aisya!! eh student uniten ke?
    sedap masak sendiri, snang nk agak gula byk mana nk masuk

    ReplyDelete
  4. Pandainya aisya melukis. Cantik gambar 😍

    Btw, buku Diagnosis dah habis baca? Best ke buku tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru baca separuh jalan. bagi saya diagnosis2 lagi best. tapi ini pun best juga :)

      Delete