3/15/17

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Apo kabo saudari (dan mungkin juga saudara) di sana? Diriku di sini baik-baik belako.


Bersempena dengan ulang tahun kelahiran Lazada yang kelima, Lazada bakal mengadakan Birthday Sale pada 22 hingga 24 Mac ini! Sila tanda pada kalendar masing-masing ya kalian semua. Banyak diskaun kaw kaw menanti sehingga 90% tau! (acah-acah excited)

a. What do you love about Lazada Malaysia?
Pertama, Lazada banyak pilihan barang. Dari perkakas rumah, produk kecantikan, beg, kasut, sehinggalah barang dapur... Cakap je nak apa, semua ada! Banyak barang yang sama dijual dari supplier yang berbeza so boleh bandingkan harga.

Kedua, Lazada banyak bagi diskaun. Iolls siap pernah beli phone melalui Lazada. Harga lebih murah daripada pasaran (di kedai). Mula-mula takut jugak barang tak selamat sampai tapi alhamdulillah sampai dalam masa 2 hari je.

Ketiga, waktu penghantaran sangat cepat. Kalau barang dalam negara, pernah sekali tu order hari Rabu, hari Jumaat dah sampai. Pernah beli barang yang dari luar negara jugak, lambat sedikit waktu penghantarannya tapi tolerable.

b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products)


Laptop yang iolls tengah guna ni dah nyawa-nyawa ikan T_T sobs. Umur dah tak panjang sebab guna dari Form 3 so tengah ushar-ushar laptop ini. Menarik kan?

Dah lama teringin electronic keyboard since I love piano sound... This one bagus untuk beginner. Should I buy one?

*kening kening*

c. How do you think Lazada Malaysia can improve?
Luaskan kawasan/barangan yang boleh guna khidmat Cash On Delivery.

d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia?
Happy birthday Lazada! I can see that Lazada is slowly improving. Lazada improved a lot actually. Semoga Lazada terus berikan perkhidmatan terbaik untuk pelanggan yang gemar online shopping macam saya ni.

Ayuh para blogger kita memeriahkan lagi contest ini! Boleh klik pada banner atas tu untuk maklumat lanjut hokay~

6 comments: