4/17/17

Regarding portrait painting

Assalamualaikum. Hai.

It's already 2AM (Monday) and yeah I'm still awake and my life has been going on like this for the past few weeks. I'm busy T_T Weekdays: Classes (packed as always), meetings... Weekends: Programs around campus/outside campus... So Ahad malam kena stay up nak settle-kan apa yang boleh settle. My definition of busy is when I don't have enough time to study anymore ugh it hurts every time the lecturer asks something and I can't think of any answer. I get demotivated easily and I often think I failed as a student. /sighs/

OK enough with that. Just nak thank mereka yang pernah tempah lukisan dekat iolls masa PROMO hari tu. Tak promote sangat dekat kawan-kawan sebab malu punya pasal (at least promote dekat blog orang tak kenal aku) HAHAHA. I'm not a professional so I'm sorry kalau ada yang rasa hasil lukisan tu tak menjadi ke apa T^T I'm not talented macam Teme Abdullah si Pelukis Jalanan tu (tetiba) T^T Kalau tak puas hati tu jujur jelah, aku boleh lukis balik (pernah terjadi lol).

FEBRUARY - MARCH 2017 COMMISSIONED PORTRAIT
MEDIUM - GOUACHE

Sebelum ni iolls tulis potret tu pakai water colour tapi medium sebenar yang digunakan ialah gouache. Ramai yang bertanya jadi kena clarify sikit pasal ni hoho. Gouache ni pun macam water colour jugak cuma lagi pekat, tu pasal nampak lain.

PROMO telah lama tamat so ini merupakan harga kini:

POTRET (COLOUR)
Medium: Gouache

Size A5 (separuh A4): RM20 (ini yang iolls buat promo haritu)

Size A4: RM40


*Kalau ada lebih daripada satu kepala dalam satu gambar, harga jadi lain tau. Contohnya saiz A5 tu kalau lukis dua orang, harga jadi RM25. Maximum dua orang je dalam satu A5. Kalau A4, maximum empat orang dalam satu lukisan. Dua orang - RM45, Tiga orang - RM47, Empat orang - RM50. Haa gitu.

POTRET (BLACK&WHITE)

Medium: Pencils

Size A5 (separuh A4): RM10

Size A4: RM20


*Untuk black&white, sama jugak, maximum dua orang dalam satu A5, maximum empat orang dalam satu A4. Kalau A5, nak dua kepala, RM15. Kalau A4, dua kepala - RM25, tiga kepala - RM27, empat kepala - RM30. Tak faham boleh tanya.

Harga di atas termasuk postage sekali, don't worry. Tempahan dibuka selama-lamanya selagi iolls tak declare tempahan ditutup kahkah.

 
Ini contoh kalau BLACK&WHITE punya.

BERMINAT? Boleh hantar gambar yang hendak dipotretkan kepada saya aisyasakura@gmail.com sekarang juga! Kalau boleh gambar orang tu HD lah sikit, kalau gambar selfie lagi bagus sebab takyah iolls nak zoom banyak-banyak sampai kabur huhu T^T

Sekian, terima kasih.

6 comments:

  1. cantiknye...bg rietta tu semua cantik....

    ReplyDelete
  2. Smart ๐Ÿ˜„ Yang black & white tu sy suka ๐Ÿ˜ Teruskan minat ๐Ÿ˜‰

    ReplyDelete
  3. I'll definitely tell my friends about this sbb dia suka tempah portrait family dia. Nice work!

    ReplyDelete
  4. Siqah suka black and white, nampak klasik dan tak lapuk dek zaman <3

    ReplyDelete