6/19/17

Bergaya di pagi raya

Assalamualaikum dan hai semua.

Tinggal beberapa hari je lagi puasa... Mana yang rasa puasa tahun ni tak cukup umph, masih sempat lagi kita pulun habis-habisan untuk beberapa hari yang tinggal ni. Rugi tak rebut pahala berganda-ganda tau.

Sejujurnya tak teruja pun nak raya kali ni. Mungkin sebab faktor usia yang meningkat. Walau bagaimanapun laman instagram sentiasa saya kunjungi untuk cuci mata tengok koleksi baju raya sambil berangan untuk mendapatkannya haaa gitu.

Apa tema baju raya tahun ni?
Nah, sejujurnya memang tak ada tema. Satu family tiap-tiap tahun pakai warna macam-macam so jadilah tema Rainbow!

Baju raya cik aisyasakura tahun ni macam mana pulak?

 
I prefer baju kain kosong with manik details like this.

Setakat ni baju bundle dari kakak sahaja. Tahun ni entah kenapa sangat berlebih-lebihan dalam membeli tudung raya. Bought 2 shawls from RayyanHayaxScarftan, 1 bawal from the same line, and 1 shawl from Mawaddah Izzati. Hah, how about the baju?

Last time my mum said kalau tak sempat cari je baju dekat Lazada. Even my mum pun dah suka cari barang dekat Lazada. Blender, almari, katil, telekung... Semua cari dekat Lazada je sekarang XD I've never imagined shopping baju raya dekat Lazada? Banyak ke pilihan? Jadinya I tried to ushar-ushar jugak heeee.

Boleh check out Lazada punya Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (diskaun sehingga 90% dari 19 Mei hingga 30 Jun) di link berikut
http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/ :-D

 Aaaaaaaaaa berkenannyaaaaaaa. Tak sampai RM90 pun harga dia?!

The colour combination is so nice O_O AND IT'S SO CHEAP.

Yang camni boleh buat baju gi kelas cuma mahal sikit la.

HELP ME CHOOSE GAIS. Rasa macam nak beli peplum tu tapi tak konfiden pulak >.< Huhuhu.

3 comments:

  1. Cantiknyaaaa tudung tuuuu! Suka sangat corak cemtu. Selamat Hari Raya in advanced! ;)

    ReplyDelete
  2. Siqah berkenan sungguh dengan tudung itu. Cantik 😍

    ReplyDelete
  3. Banyak juga lah pilihannya. tak silap tudung aidijuma pun ada . haha

    ReplyDelete