6/24/17

Cosrx products, Mise en scene hair oil, The Body Shop body polish, Biore sunscreen review

Assalamualaikum dan hai!

Di malam raya ni iolls update blog pasal products review je lah ye. Baru ada masa nak bukak blog lepas settle-kan buat kuih raya. Dalam entry haritu iolls ada cakap pasal Cosrx punya products. Dah try Acne Pimple Master Patch dengan toner dia je, yang gel cleanser tu belum try so boleh review 2 products tu je.

Yang sebelah kanan tu Cosrx Acne Pimple Master Patch. Setelah menggunakannya I'd say acne patch ni sesuai untuk acne yang ada pus warna putih tu je, dan sangatlah tak sesuai untuk jerawat jenis gelembung merah yang nampak inflammed tu. Sebab bila pakai dekat acne yang ada cecair putih tu, dalam semalaman dibiarkan, esok pagi tengok-tengok cecair putih tu dah disedut oleh acne patch tersebut. Takda lah lagi tangan gatal rasa nak kopek itu jerawat. Rate 3.5/5.

This one is Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner. I really loveeee this toner! Whiteheads so far memang rasa berkurang. It exfoliates well and mosturizes my skin too. Rate 4.5/5. Actually there's another toner that I really like which is Yadah Anti-T toner but that one is too expensive lah :-(

Haritu iolls shopping lagi dekat Hermo.my. Terus try and I love them all :-)

Mise En Scene Perfect Repair Hair Serum. Dah lama cari hair oil yang bagus, so dapat tahu about this hair oil from Joan Kim's vlog (I love her vlogs!). THIS HAIR OIL IS SO NICE! It doesn't feel oily at all lepas apply and it leaves your hair smooth. No more rambut terasa kering. SO NICE! Rate 5/5.

Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ sunscreen. Ehm, iolls baru nak start pakai sunscreen. Selama ni kalau nak keluar selalu apply day cream Garnier yang SPF15 tu je, but after reading so many articles yang highlight pasal the importance of using sunscreen, terus cari sunscreen. This one ada Indonesian vlogger recommend but I'm not sure if I bought the right one. BUT I GOTTA SAY I LOVEEEE THIS SUNSCREEN! Lepas apply tak rasa oily langsung atas muka, rasa macam bare faced je, macam tak apply apa-apa kat muka. Dia punya consistency sangat watery, so rasa moisturized gituh. Rate 4.8/5.

Teringin nak try Coffee Scrub tapi mahal sangat, so I go for The Body Shop Strawberry Body Polish. Bau dia macam teh strawberry. So wangiiii. Dalam dia ada manik-manik scrub and also biji-biji strawberry hahaha. Dah nama pun scrub, so it'll leave your skin feeling smooth and clean. Rate 3/5.

Aik? Apakah ini? Ini free gift from Hermo. Tea Tree Oil from The Body Shop. Walaupun free sample je TAPI IOLLS SUKA GILAAAA. Lepas dah try rasa macam nak beli but I consider product yang harga RM50 above mahal so yeah, tak jadi beli. Tea tree oil sangat bagus nak kurangkan kesan jerawat and it works like magic every time. Huhuhuhu.

4 comments:

  1. hair oil tu mmng dah lama sangat teringin nak beli sbb review dia. kalau jenis rambut berminyak sesuai tk pakai?

    ReplyDelete
  2. been using the hair serum for quite some time.. rambut jadi lembut tapi tak suka bau diaa huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. i think bau dia macam bau shampoo rejoice ke sunsilk tah. ok je

      Delete