August 13, 2018

Jeju Shopping Spree! | HAUL

Assalamualaikum and hai~~~

I love to watch haul vlogs. They somehow give me ideas what to buy next since I love shopping! I watched too many Myeongdong/Seoul Beauty Haul but I regret not focusing on what to buy in Jeju last time. I allocated around RM200-RM300 only for shopping, so I didn't shop a lot. Yelah biasanya masa beli semangat kemain, last-last tak pakai mana pun barang tu. LOL.

I decided to write a haul entry to remind myself next time when I travel make sure to PREPARE A LIST ON WHAT TO BUY THERE! HAHA.


Bought these at Yellow Cafe. Keychain and badge yang kiut-miut.

Banana Flavored Milk Key-Ring: 2,000won
Banana Flavored Milk Badge: 3,000won (if I'm not mistaken)

Bought these cute stationeries at ARTBOX Jeju City. Fuhh it was so difficult to control myself sebab lemah betullah tengok barang comel-comel. Bila tah nak gunanya :-P

Sticky Memo Pad: 1,200won (brown), 1,500won (pink)
Weekly planner: 3,000won
Line friends notebook: 1,000won

Postcards. Bought these at Jungang Underground Shopping Mall. I forgot the price. 3,000won for 16 keping postcards maybe? If you have many friends (like me lol) and nak kasi souvenir tapi takut tak cukup budget, postcard is a must! I have like 30 kenalan rapat (tu pun terpaksa narrow down) huhu tak dapat hakak nak payung souvenir mahal-mahal dekat semua orang T^T

Minyak wangi for 10,000won. Bought this at Jeju Innisfree House. Not considered cheap hahaha but I fell in love with the sweet smell.

Face masks! Yang dalam kotak tu ada 5 keping, bought from Innisfree Jeju House. I forgot the price tapi around RM3 lah sekeping bila dah convert ke MYR. Yang lain-lain tu from Nature Republic; 10+10 promo for 9,500won at Jungang Shopping Mall. Beli banyak = murah. I have like berbelas-belas kawan perempuan yang akan menerima souvenir ini (Duhh, suddenly I feel like I have so many friends)

Beli teh dekat Osulloc Tea Museum pun sesuai untuk dijadikan souvenir jugak, sebab dalam satu kotak tu ada 20 tea bags. Jeju Canola Flower & Honey Tea: 1 box for 8,500won if I'm not mistaken. Banyak lagi tea perisa lain but I picked the cheapest one. As I mentioned before, I regret not buying the other flavors T^T


Beli ini jugak dekat Osulloc Tea Museum sebab ada promo 2+1. So dapatlah RM20 sekotak begini. 1 kotak ada 3 bar chocolate jew. Nasib sedap taw! #BungaSekadarHiasan

Maxim coffee. Satu kotak ada 20 sachets. 1 box around 4,900won if I'm not mistaken. I beli 2 kotak sebab nak kasi as souvenir jugak #TeamHagemaru

6,000won MAGNET TONGS. I always buy useless things HAHAHAAIHHH.

4,400won = 4 botol.

Bought these at Olive Young Jeju International Airport. Bought that nail sticker (4,000won) because my friend kirim /sighs/. Cooky punya character banyak sold out.

BT21 Hand Sanitizer Gel: 5,000won
BT21 Perfume Body Mist: 10,000won

I also bought seluar ahjumma for 3,000won dekat kedai area Jeju City tapi malas nak ambil gambar. It was so nice, macam made of kain hanbok yang raja selalu pakai tu (silk eh?). 

I tried not to buy many beauty products sebab banyak lagi tak guna lol. In the end beli makanan jugak yang berbaloi in my opinion :-) I hope in the future ada rezeki shopping dekat Seoul pulak. 

14 comments:

  1. bestnya you travel! i teringin nak rasa banana uyu tu tapi dekat sabah susah nak cari 😭😭😭 i suka gila tengok barang-barang yang you beli, sebab comel-comel 😂 everything considered mahal jugaklah kan sebab 1000won tu kira RM3-4

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dekat semenanjung pun banana uyu cuma ada dekat kedai macam family mart je. Tu pun KL/Selangor je.

      Yup bila dah convert ke MYR jadi mahal.

      Delete
  2. kalau sy confirm gila xdpt nak kawal nafsu time shopping ni. balik je nanti mmg ternganga sbb apebendatah aku beli ni,xberguna langsung hahaha but the keychain is so freaking cute!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know right! It happens everytime I go shopping T^T

      Delete
  3. Maybe I should do this kind of post in the future bila shopping dekat Korea. Hahaha. I bought too much stuff that I had to pay for additional kg for my luggage.

    ReplyDelete
  4. By the way, terkejut bila masuk blog ni. Tiba-tiba dah wajah baru.

    ReplyDelete
  5. Content Creator yang baik sekali,tetap jaya dan berkembang ya sob,yuk di check it out AGEN BANDARQ

    ReplyDelete
  6. wow memang borong habis susu banana tu eh hehe sedap. tapi suka yang Melon lagi. btw akak dah masukkan blog ni dalam bloglist kaki travel blog akak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah rasa melon dengan coffee uyu lagi sebab tak jumpa langsung kat sana T.T tapi aiskrim melon binggrae sedap, so dah dapat bayangkan kesedapan melon.

      Hehe thank youuu! :D

      Delete
  7. betul.. suka tengok haul because we can focus on things yang kena beli. tho minat lain2 xpe janji dapat bayangan kan. keep it up =)

    ReplyDelete
  8. wahhhh.. best. :)

    follow sini.. harap sudi follow blog ejulz jugak :)

    ReplyDelete
  9. I constantly emailed this blog post page to all my associates, as if like to read it then my friends will too.

    ReplyDelete