January 20, 2019

January shopping

January 20, 2019 20 Comments
Assalamualaikum and hai.

I'm writing a new post today out of boredom. 

Actually, I used to be an online shopping addict. Banyak sangat duit habis sebab online shopping dulu. Now that I have lesser time to scroll down online shopping websites, I wasted my money more on food and car petrol.

I tend to shop a lot, that's why I prefer to go shopping with my friends because in the end merekalah yang akan menjadi mangsa mengangkat barang-barang tersebut WAHAHAHA (evil laugh). Unfortunately, last Friday, I had to go shopping alone. Trolley aku siap terbalik hokay it was so embarrassing LOL but let's just forget about that (though I'm still hurt that the eggs I bought cracked due to this incident).

Mula-mula masuk Kaison sebab nak cari langsir and notebooks. Then, pergi Guardian sebab ada sale tapi in the end beli deodorant je. Next, masuk Watsons pulak sebab ada sale jugak. (Guardian dengan Watsons memang wajib masuk regardless ada sale atau tidak just because... my legs automatically walked there). Dekat Watsons beli sabun Lifebuoy je sebab ada Buy 1 Free 1. See? Walaupun baru masuk tiga kedai dah terlalu berat muatan barang yang perlu diangkat oleh diriku yang kerdil ini. Sobs. Kena cari husband yang muscular kot pasni.

Then, masuk Jaya Grocer pula. For your information, I love Jaya Grocer! Jaya Grocer offers organic food products and wide selections of imported goods. Korean? Japanese? European? Semua ada.

Ini baru permulaan. Niat nak beli banana uyu je sebab mengidam, tapi mestilah terbeli benda merepek sekali kan.

I spent quite a long time here at chocolate section. AHHHHH CHOCOLATESSSS! BESTNYAAAA! Dah lama mengidam dark chocolate and they have a lot of choices here.

Dark chocolate biasanya mahal, bergantung juga kepada percentage chocolate dia. I picked this out sebab paling murah antara semua. RM13.11

Second time buying this sebab sedap.

As a fan of tea, I want to try more tea flavour! I bought this sebab design kotak cantik so yeah. RM14.95.

My baby Nutella why so cute!

Ni memang ada dalam to-buy-list pun sebab nak mengunyah sambil study.

Banana uyu RM22.50, Melon uyu RM28.21 for 6 kotak. Kenapa harga berbeza? I'm not sure lah, maybe banana uyu tengah promotion kot. I bought the Melon one sebab tak pernah try, and it turned out to be sooooooooooo delicious! Aduh rasa nak curang dekat banana uyu pula hahaha kbye. Uyu dalam kotak ni khas untuk diimport ke luar Korea sahaja, I checked semuanya ada tanda Halal Korea. Tapi 200ml je, kalau versi dalam kotak dekat Korea tu 240ml. Patutlah sekejap je sedut dah habis.

Ni langsir yang dibeli di Kaison. Puas hati beb!

Till then, bye!