January 20, 2019

January shopping

Assalamualaikum and hai.

I'm writing a new post today out of boredom. 

Actually, I used to be an online shopping addict. Banyak sangat duit habis sebab online shopping dulu. Now that I have lesser time to scroll down online shopping websites, I wasted my money more on food and car petrol.

I tend to shop a lot, that's why I prefer to go shopping with my friends because in the end merekalah yang akan menjadi mangsa mengangkat barang-barang tersebut WAHAHAHA (evil laugh). Unfortunately, last Friday, I had to go shopping alone. Trolley aku siap terbalik hokay it was so embarrassing LOL but let's just forget about that (though I'm still hurt that the eggs I bought cracked due to this incident).

Mula-mula masuk Kaison sebab nak cari langsir and notebooks. Then, pergi Guardian sebab ada sale tapi in the end beli deodorant je. Next, masuk Watsons pulak sebab ada sale jugak. (Guardian dengan Watsons memang wajib masuk regardless ada sale atau tidak just because... my legs automatically walked there). Dekat Watsons beli sabun Lifebuoy je sebab ada Buy 1 Free 1. See? Walaupun baru masuk tiga kedai dah terlalu berat muatan barang yang perlu diangkat oleh diriku yang kerdil ini. Sobs. Kena cari husband yang muscular kot pasni.

Then, masuk Jaya Grocer pula. For your information, I love Jaya Grocer! Jaya Grocer offers organic food products and wide selections of imported goods. Korean? Japanese? European? Semua ada.

Ini baru permulaan. Niat nak beli banana uyu je sebab mengidam, tapi mestilah terbeli benda merepek sekali kan.

I spent quite a long time here at chocolate section. AHHHHH CHOCOLATESSSS! BESTNYAAAA! Dah lama mengidam dark chocolate and they have a lot of choices here.

Dark chocolate biasanya mahal, bergantung juga kepada percentage chocolate dia. I picked this out sebab paling murah antara semua. RM13.11

Second time buying this sebab sedap.

As a fan of tea, I want to try more tea flavour! I bought this sebab design kotak cantik so yeah. RM14.95.

My baby Nutella why so cute!

Ni memang ada dalam to-buy-list pun sebab nak mengunyah sambil study.

Banana uyu RM22.50, Melon uyu RM28.21 for 6 kotak. Kenapa harga berbeza? I'm not sure lah, maybe banana uyu tengah promotion kot. I bought the Melon one sebab tak pernah try, and it turned out to be sooooooooooo delicious! Aduh rasa nak curang dekat banana uyu pula hahaha kbye. Uyu dalam kotak ni khas untuk diimport ke luar Korea sahaja, I checked semuanya ada tanda Halal Korea. Tapi 200ml je, kalau versi dalam kotak dekat Korea tu 240ml. Patutlah sekejap je sedut dah habis.

Ni langsir yang dibeli di Kaison. Puas hati beb!

Till then, bye!

18 comments:

  1. ehehe i love Jaya Grocer too !! mesti masuk dan spend beli macam2 haha..
    kdg2 sampai kena limit duit supaya x spend lebih2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan... I siap kira guna calculator lagi takut tak cukup duit terlebih beli XD

      Delete
    2. bahaya kan memang boleh terlebih banje. mahal2 juga sbenarnya dalam tu tapi nak buat macam mana.. suka =P

      Delete
  2. Tak pernah pergi Jaya Grocer sebab duduk dekat kampung. Hahahaha, but wow, based on just one picture of yours, I can see they offer various options kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time jejak Jaya Grocer sejak they open a branch here at Kuantan. Sebelum tu mana pernah dengar Jaya Grocer XD

      Delete
  3. wahh sakan shopping ya.

    Aril dah follow blog ni. Jom followback.

    Jom balas balik blogwalk.

    Aril ade entri baru.

    https://muhammadshahril97.blogspot.com/2019/01/alhamdulillah-im-back.html

    ReplyDelete
  4. jaya grocer banyak makanan yg jarang2 jumpa kat pasaraya lain. nk cari benda2 korea pun mmng pegi situ je xD

    ReplyDelete
  5. teringin pulak tengok green tea tu, setakat ni tak pernah jumpa lagi huhu

    ReplyDelete
  6. omggg so many choices!!! for tea, nanti boleh buat review? HAHAHS I wanted to change my taste from coffee to tea :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. The tea is just so-so to me. I prefer green tea <3

      Delete
  7. Jaya Grocer ni ibarat black hole sebenarnya, sedar2 je dah beli benda merepek. Kalau ikut ayah pegi tempat kerja dia dekat The Gardens mid valley tu, mmg kaki automatic ke JG untuk beli buah tapi dalam bakul mesti ada chocolate, cereal, aiskrim segala mak nenek.

    Tapi tu lah online shopping masih tak boleh nak buang tabiat tu. Bulan ni je dah RM100+ habis dekat aliexpress, tahun lepas beribu habis beli barang kpop online 🤦🏻‍♀️ *smh*

    Btw, banana 우유 tu nampak sedappppp

    ReplyDelete
  8. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Everything you bought looks yummy! ◡‿◡✿

    Would you like to follow each other? Lemme know ♥

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete
  10. tak pernah shopping sini lagi.. waaa banana milk dapnya.

    ReplyDelete
  11. haluuuu.. kite jalan2 singgah sini =D

    ReplyDelete
  12. sama la dulu memang suka shopping online. since ada byk benda nk kena bayar dh slowly tp byknya borong coklat... dark chocolate bagus juga utk kesihatan kan?

    ReplyDelete