July 9, 2019

Spider-Man: Far From Home | Review

July 09, 2019 13 Comments
HALLO SEMUANYA!

I watched a Spiderman movie last week. I don't know what's wrong with me but when there's any friends yang ajak tengok movie... iolls mesti ON.

Kali ni pergi GSC and disebabkan pergi masa weekday, dapatlah student discount. Makanya harga tiket menjadi RM11 sahaja.

And guess who yang tak pernah tengok previous Spiderman movies (except the first Spiderman movie yang ada Tobey Maguire tu) and tak pernah tengok other Marvel movies and tak pernah tengok any Avengers movie jugak? Yes at this point I expect some fans might actually throw pots and pans at me. HAHAHA. Iolls pergi tengok Spiderman pun sebab member ajak and I didn't expect anything; I just wanted my popcorns.

Tak tahulah it's the result of my zero expectation ke apa, but this movie is AMAZING!


Opening
Walaupun iolls tak tengok Avengers End Game, iolls faham je opening movie ni bila mana mereka menayangkan tribute terhadap Iron-Man. Tapi separa faham sahajalah. At this point memang rasa kena khatamkan semua previous movies sebab related kan, tapi... tengoklah macam mana HAHAHA.

Characters
Tom Holland is really cute as Spiderman! Minus point sebab dia pendek huhu tapi takpelah nak, ko tetap comel. Suara pun comel. Haha. I like MJ's character but I think she's too tall for that ever cute Spiderman hahaha. It's okay, I still enjoy the movie.


I like Ned, Spiderman's best friend. Dia kelakar sangat! Part dia selalu menghiburkan. The other characters pun best.


Storyline
Aaaaaaa storyline dia sangat best! Tak nak kasi spoiler di sini, kena tengok sendiri hokay. I don't really like action movies tapi movie ni best walaupun action dia tak adalah extraordinary mana. Banyak part yang menghiburkan, dan cara dia olah plot tu buat iolls macam continuously excited throughout the movie! Paling suka hologram punya technique tu sebab serius bijak! Peter Parker dengan MJ punya interaction pun cute je tau. Yelah sebab umur 16 tahun ahahaha tapi cute sangat lah action movie ni ayoooo.



Pengajaran
Pengajaran daripada movie ini ialah, kita janganlah terlampau naif sangat. Nak buat baik tu biarlah berpada-pada. Never trust anyone so easily! Your kindness might be a disadvantage.


Ending
Kena stay kejap untuk tengok post-credits scene. Walaupun reaction masa tu macam WHAT THE....?! Plot twist ke? Ahaaa nampaknya kenalah tunggu next Spiderman movie untuk tahu sambungannya.

Overall
9.5/10. Best. Recommended. One of the movies that I don't mind watching again.

July 7, 2019

Toy Story 4 | Review

July 07, 2019 9 Comments
Halluuuuuu long time no see!

Actually my life has been pretty boring. I went to cinemas 2 times last week. I'm not a movie kind of person. Selalunya setahun sekali je kot pergi tengok wayang?! Tu pun main ikut je suggestion kawan nak tengok movie apa. I jenis yang follow.

And... I don't know how to write a film review. As a side note, I never watched Toy Story 1, 2, & 3. HAHAHA. Toy Story fans might want to throw pots and pans to me. Dipersilakan dengan segala hormatnya.

I went to MBO cinemas for the first time in my life. Selalunya GSC and sometimes TGV. Is it just me or the popcorns actually taste bland compared to the GSC ones? I can't help comparing the popcorns because I always look up to eating popcorns when I go to cinemas instead of the movie itself. HAHAHA.


Opening
Masa opening movie ni I thought it was nice dia letak flashbacks Woody punya previous owner. Sedih pun ada sikit tapi nice laaa.

Characters
Banyak karakter yang lama-lama tak menyerlah sangat dalam movie ni sebab ada tambah karakter baru. I actually don't really like Bonnie's character walaupun there's really nothing wrong with her. Forky was kinda annoying at first tapi dia banyak play part dalam movie ni. I like Woody and Bo's interactions, as well as Buzz Lightyear! Buzz sangat kelakar dan comel. Karakter paling menghiburkan pula ialah Ducky & Bunny!!! Yeay!!!


Storyline
Dari segi storyline, dia punya plot tersusun cantik. Tak ada apa nak komen sangat sebab best je tengok. Banyak part menghiburkan. Paling gelak besar part Ducky & Bunny of course! Ayooo comel sangat mereka berdua.

Pengajaran
Film ni mengajar kita untuk move on kot? Sebagaimana Woody move on daripada loyalty towards his owner gittew. Mula-mula aku tak setuju jugak kenapa Woody nak tolong sangat Si Bonnie tu, sebab, kenapa nak loyal dekat orang yang dah tak kisah pasal kita? Sobs sobs.

Ending
Ending bittersweet sangat uhukz. Pergilah tengok sendiri kalau nak tahu ending.

Overall
I give 9/10 sebab menghiburkan.