July 9, 2019

Spider-Man: Far From Home | Review

HALLO SEMUANYA!

I watched a Spiderman movie last week. I don't know what's wrong with me but when there's any friends yang ajak tengok movie... iolls mesti ON.

Kali ni pergi GSC and disebabkan pergi masa weekday, dapatlah student discount. Makanya harga tiket menjadi RM11 sahaja.

And guess who yang tak pernah tengok previous Spiderman movies (except the first Spiderman movie yang ada Tobey Maguire tu) and tak pernah tengok other Marvel movies and tak pernah tengok any Avengers movie jugak? Yes at this point I expect some fans might actually throw pots and pans at me. HAHAHA. Iolls pergi tengok Spiderman pun sebab member ajak and I didn't expect anything; I just wanted my popcorns.

Tak tahulah it's the result of my zero expectation ke apa, but this movie is AMAZING!


Opening
Walaupun iolls tak tengok Avengers End Game, iolls faham je opening movie ni bila mana mereka menayangkan tribute terhadap Iron-Man. Tapi separa faham sahajalah. At this point memang rasa kena khatamkan semua previous movies sebab related kan, tapi... tengoklah macam mana HAHAHA.

Characters
Tom Holland is really cute as Spiderman! Minus point sebab dia pendek huhu tapi takpelah nak, ko tetap comel. Suara pun comel. Haha. I like MJ's character but I think she's too tall for that ever cute Spiderman hahaha. It's okay, I still enjoy the movie.


I like Ned, Spiderman's best friend. Dia kelakar sangat! Part dia selalu menghiburkan. The other characters pun best.


Storyline
Aaaaaaa storyline dia sangat best! Tak nak kasi spoiler di sini, kena tengok sendiri hokay. I don't really like action movies tapi movie ni best walaupun action dia tak adalah extraordinary mana. Banyak part yang menghiburkan, dan cara dia olah plot tu buat iolls macam continuously excited throughout the movie! Paling suka hologram punya technique tu sebab serius bijak! Peter Parker dengan MJ punya interaction pun cute je tau. Yelah sebab umur 16 tahun ahahaha tapi cute sangat lah action movie ni ayoooo.



Pengajaran
Pengajaran daripada movie ini ialah, kita janganlah terlampau naif sangat. Nak buat baik tu biarlah berpada-pada. Never trust anyone so easily! Your kindness might be a disadvantage.


Ending
Kena stay kejap untuk tengok post-credits scene. Walaupun reaction masa tu macam WHAT THE....?! Plot twist ke? Ahaaa nampaknya kenalah tunggu next Spiderman movie untuk tahu sambungannya.

Overall
9.5/10. Best. Recommended. One of the movies that I don't mind watching again.

8 comments:

  1. Best gilerrr movie Spiderman ni Aisya! Duhh, ending dia paling tak disangka hahah. Dah habis pun sempat lagi nak plot twist! Geram jee. Rating dia memang banyak yang full mark Nad tengok sebab memang best pun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, dari awal sampai akhir best. Tak ada plot hole. Dah ending pun sempat lagitu nak selit plot twist XD

      Delete
  2. xpe kite pun blum tgk lagi avengers & whatever movies yang related dgn smua ni HAHAHAHA yeayy ada genggggg >.< sbb kwn sy smua dah tgk so i'm like whatever nanti2 lah aku tgk kalau-tak-malas-lah ni HAHAHA

    phewwww 9.5 rating tu hmmmmmmmm nak jugak lah try tgk! HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. TULAAA I senyap je kalau orang duk cakap pasal movie avengers. sebab tak pernah tengok. Tapi Spiderman ni serius best!

      Delete