Advertisement

Toy Story 4 | Review

Halluuuuuu long time no see!

Actually my life has been pretty boring. I went to cinemas 2 times last week. I'm not a movie kind of person. Selalunya setahun sekali je kot pergi tengok wayang?! Tu pun main ikut je suggestion kawan nak tengok movie apa. I jenis yang follow.

And... I don't know how to write a film review. As a side note, I never watched Toy Story 1, 2, & 3. HAHAHA. Toy Story fans might want to throw pots and pans to me. Dipersilakan dengan segala hormatnya.

I went to MBO cinemas for the first time in my life. Selalunya GSC and sometimes TGV. Is it just me or the popcorns actually taste bland compared to the GSC ones? I can't help comparing the popcorns because I always look up to eating popcorns when I go to cinemas instead of the movie itself. HAHAHA.


Opening
Masa opening movie ni I thought it was nice dia letak flashbacks Woody punya previous owner. Sedih pun ada sikit tapi nice laaa.

Characters
Banyak karakter yang lama-lama tak menyerlah sangat dalam movie ni sebab ada tambah karakter baru. I actually don't really like Bonnie's character walaupun there's really nothing wrong with her. Forky was kinda annoying at first tapi dia banyak play part dalam movie ni. I like Woody and Bo's interactions, as well as Buzz Lightyear! Buzz sangat kelakar dan comel. Karakter paling menghiburkan pula ialah Ducky & Bunny!!! Yeay!!!


Storyline
Dari segi storyline, dia punya plot tersusun cantik. Tak ada apa nak komen sangat sebab best je tengok. Banyak part menghiburkan. Paling gelak besar part Ducky & Bunny of course! Ayooo comel sangat mereka berdua.

Pengajaran
Film ni mengajar kita untuk move on kot? Sebagaimana Woody move on daripada loyalty towards his owner gittew. Mula-mula aku tak setuju jugak kenapa Woody nak tolong sangat Si Bonnie tu, sebab, kenapa nak loyal dekat orang yang dah tak kisah pasal kita? Sobs sobs.

Ending
Ending bittersweet sangat uhukz. Pergilah tengok sendiri kalau nak tahu ending.

Overall
I give 9/10 sebab menghiburkan.

Post a Comment

9 Comments

  1. kite yg toy story 3 tu tak tgk lagi sampai skrg hahaha. dah jarang sikit tgk wayang sejak cuti sem ni. & samalah kalau peg tgk wayang je mesti excited part nak beli popcorn! HAHAHA gsc popcorn dia tak brapa sedap sgt. tgv je lah yg sedap smpai dpt makan hbs sorang2 hahaha lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama tak pergi TGV sampai lupa rasa popcorn dia. Tapi seingat saya memang sedap pun. Lol.

      So, TGV > GSC > MBO. Hidup popcorns!!!

      Delete
  2. nak tengok next week! ramai review kata bestt

    ReplyDelete
  3. i haven't been to cinemas for quite a while until awhile ago. hahahhaha just watched spiderman and it was good.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I watched Spiderman too!!! It was amazing!! <3

      Delete
    2. i know right. it was totally worth it.

      Delete
  4. Lama dah tak pergi tengok wayang. Toy Story pun tak ingat pernah tengok yang mana satu sebelum ni.

    ReplyDelete
  5. woah 9/10! syaza kena tengok ni. review awak pun dah tau citer nya best :)

    ReplyDelete