December 2, 2019

Frozen 2 | Review

Assalamualaikum and hai! I'm back! (Well, not really)



I watched Frozen 2 like... 1 week ++ ago? Tapi baru nak update sebab baru teringat kewujudan blog ini kahkah. 

The reason I wanted to watch it is because I really like the first movie of Frozen which was released 6 years ago. Masa tu zaman iolls SPM. Cepat je masa berlalu. So, bila keluar berita Frozen 2 nak release, iolls excited lah kan. 

Actually, I never went to the cinema alone before. Rasa tak complete kalau tak ada kawan. But at that time nak sangat tengok punya pasal, I drove all the way from my hostel to the mall sorang-sorang.

Opening
Opening dia biasa-biasa je bagi iolls. Macam biasa la, banyak nyanyi-nyanyi. Tapi rasa kureng sikit soundtrack Frozen 2 ni. Entahlah. I prefer first movie punya soundtracks.

Characters
I really like Elsa's character. Sejak first movie lagi Elsa is my girl crush hokay. Sebab macam strong independent woman gittew. Olaf macam biasa, cute and funny. Kalau Olaf takde, hambar la kot movie ni. Banyak characters baru tapi tak impactful sangat.



Suka gila Elsa bukak tocang dia! Girl crush hokay!


Storyline
Enjoyable, cuma I think kureng la daripada first movie. Rasa macam tak reach the klimaks that I wanted. Dia macam hampir ke situ, tapi tak sampai. Hahaha faham tak? Ada part yang iolls hampir nak nangis bila Anna cakap pasal parents dia yang dah meninggal tu (TAPI NAK JAGA MACHO TAK JADI NANGIS).

Story dia heavier than the first movie, I don't think kids can actually relate to it? Kalau aku jadi budak pun tak pasti enjoy ke tak. Sebab ada budak sebelah iolls merengek kat mak dia nak balik walaupun movie belum habis, so idk? XD



Ada 2 part yang iolls terhibur. First, part Olaf "Samantha?" tu dengan part Kristoff nyanyi lagu jiwang sendu konon shoot MV dalam hutan tu XD Macam biasa, part nyanyi memang banyak so rasa macam storyline dia pendek je sebenarnya, nyanyi je lebih. Hohoho.

Ending
Ending dia best la jugak. Okay for me. Cuma nothing wow la. Haha.

Adakah aku kecewa dengan Frozen 2? Nope, tak kecewa sangat cuma it could be better la for me. Penat tunggu 6 tahun, I actually expected something wow XD

Rating: 7.5/10

2 comments:

  1. hahah frozen 1 keluar time saya darjah 4 and saya obses sampai buat fan ig frozen dapat 300 followers hahaha..skrg dah form 4 tak sempat lagi nak tengok frozen 2 huhu..kawan kata pun tak sama best macam frozen 1..im going to watch it myself soon!

    http://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kerlassss gituh siap buat fan acc. Nampak la obsessnya XD

      Delete