Advertisement

Tried Family Mart snacks

Assalamualaikum and hai everyone!

Who loves Family Mart? Angkat tangan! *me*

Kinda sad Family Mart takde di Kuantan, so usually dapat merasa bila balik rumah je since I'm studying in Kuantan. These pictures are old pictures from last year, I was so busy to even open my blogger site, so I'm just gonna update now because I miss Family Mart! Let's pray that this COVID-19 pandemic resolves soon! Amin!

First let's start with Family Mart's ever popular oden! Kuah dia sangat pekat dan sedap. I'm not a fan of fish cakes/crab balls dan sebagainya itu, but I admit oden ni sangat sedap bila makan panas-panas!

Second, Iced Matcha Latte! This one is my no. 1 favourite among all Family Mart stuffs! I give 10/10 sebab sedap sangat!

Oden + Matcha Latte bergabung meletops!

Next, matcha roll cake. Not my taste. Honestly tak rasa sangat matcha tu, and red bean dia tak berapa umph, but still, uolls boleh try.

Strawberry Sando. The taste is just so-so, nevertheless, the visual is so pretty and the roti sangat lembut! Cuma strawberry je lah sikit sangat so macam tak mencukupi :-P

Samyang Espresso. As a coffee lover, I'm quite disappointed with this coffee. Sedap je, cuma very sweet la. You better drink this with lots of ice.

 
Sekian sahaja. Thank you for reading.

Post a Comment

14 Comments

  1. alaaaaa craving iced matcha latte lah pulak :'((((((( nak buat sendiri tapi tak reti hmmm
    tgk gambar2 ni buat sy lapar balik je huwaaaaa

    ReplyDelete
  2. strawberi sando tu nampak sedap...ooo strawberi dia sikit erk....kawasan rietta pun xde family mart...kalau turun KL je dapat pergi n kalau transit KLIA, beriya naik shuttle semata mata nak ke family mart...

    ReplyDelete
    Replies
    1. They should open more branches all around Malaysia! 😭

      Delete
  3. Oden family mart sedap gila makan panas panas + if cuaca hujan ugh it makes it better haha! Lenne tak minat sangat snacks dia yg lain but oden dia memang one of the best xx

    lenne | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn 🤣 Best makan panaspanas then cuaca sejukkk. Kat Malaysia takde salji, so kita amek feeling makan time hujan je, tu pun syokkk.

      Delete
  4. Fam Mart punya sandwiches memang semua comel2. never tried yang ada buah before. usually beli egg mayo n tuna saja. other rolls pun x penah. Oden dia.. hurmm.. sedap teringat2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel dan mahal jugek XD Pejam mata la kalau beli XD

      Delete
  5. huhu..asked my son to buy Oden abt 3 days ago but FM was closed..dah la craving giler dan bertambah tgh post ni..hehe

    ReplyDelete
  6. Used to love the oden so much but not anymore.

    ReplyDelete
  7. You should try their Earl Grey cake with Boba on top. For me, sedap sangat!
    Hampir setiap hari singgah beli sebab FM dekat dengan rumah.
    Oh and also try dorang punya salted egg fried rice! Tqa selalu makan dua mangkuk sambil tengok movie sebab semangkuk kecik sangat hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok boleh masuk list food hunting selepas PKP :D

      Delete