Advertisement

The BTS Meal honest review | McDonald's X BTS

 Assalamualaikum and hai.

2 days ago I bought The BTS Meal. Gara-gara tewas peperangan merebut slot vaksin AstraZeneca, terpaksalah mengubati hati yang lara dengan membeli 10 ketul overpriced nuggets.


Mula-mula macam ragu-ragu jugak nak beli since I usually kalau pergi McD memang tak akan order nuggets. I only like certain menu je dalam McD and akan order benda yang sama je: Double cheese burger/bubur ayam McD, iced latte, McFlurry, apple pie, and sometimes their cakes. Repeat benda sama je tanpa jemu. Ya, saya sememangnya seorang wanita yang setia /tiup kuku/.

Since this set only have nuggets, rasa macam alamak nugget je?! Tapi TERPAKSA BELI JUGAK SEBAB SAYA SANGAT MENYUKAI THE SHADE OF PURPLE!

Packaging dia sangat menarik la, ittew memang suka benda cun-cun ni. Pejam mata je bayar. Dia punya packaging siap ada tulisan hangul lagi, fefeeling rasa macam kat Korea pulak.

The only new thing here is the Cajun sauce. Rasa dia agak pelik mula-mula tu. Tak pernah rasa sos yang rasanya begitu. Dia macam manis-manis masam, ada rasa vinegar pun ye jugak. Entahlah tak reti describe. Tapi sos tu bila try banyak kali rasa sedap pulak. Last-last tak sentuh pun sweet chilli sauce tu.

So the rating iolls bagi,

Packaging: 10/10 - I like laaa the purple colour!

Cajun sauce: 7/10 -Not bad la, walaupun brand new taste for me.

Ok itu sahaja, bye!!!!

Post a Comment

8 Comments

  1. I too was weirded out by the sauce, initially. Tapi lama-lama okay la, boleh diterima tekak. Cukup untuk mencuba je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, mula-mula sauce tu rasa pelik. Makin lama makin boleh terima.

      Delete
  2. Nasib baik aisya minat bts meal sbb packaging. Bukan sebab bts sendiri. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, ekceli saya minat BTS jugak LOL XD tapi faktor utama membelinya adalah sebab design packaging yang kena dengan taste~

      Delete
  3. cantik packaging dia, teringin pulak nak try cajun sauce tu :D

    ReplyDelete
  4. tulah saya pun ingatkan dapat set burger ke, bolehlah nak cuba rasa. kalau nugget macam tak kenyangg haha
    curious dgn rasa sos cajun tu. nampak warna macam cheese tapi ramai review kata sos tu rasa pelik

    ReplyDelete
  5. That shade of purple is so eye catching. I don't want to buy it initially cause im afraid i wont finish the nuggets and i will feel too sayang to throw the packaging. i just can't keep random stuff if it doesn't serve any purpose but then i saw someone make it into a tumblr cover so i changed my mind. but it was too late. they've run out of stock lol.

    ReplyDelete
  6. teringat ramai org que masa tu kt drive tru...tpi xtry since dia hanya nuggets....xminat nuggets....

    ReplyDelete